top of page

Celia Kerslake'i Kaybettik

Hayatını Türk Dili alanındaki akademik çalışmalara adayan, literatüre geçen çok sayıdaki değerli çalışmaları ile tanınan, Oxford Üniversitesi Türk Çalışmaları eski öğretim üyesi, İngiltere Yeşil Parti gönüllüsü, insan hakları savunucusu ve bağışçımız Celia Kerslake 7 Şubat 2023'te aramızdan ayrıldı.

Son derece yaratıcı ve titiz bir bilim insanı olmasının yanı sıra, Türk diline şaşırtıcı hâkimiyeti, insan ve çevre sevgisi, naif ve saygılı davranışları ile Celia hayatı boyunca hepimize örnek oldu.

Celia'nın vasiyetine uygun olarak, yasal ve idari süreçleri tamamlandıktan sonra, 'Celia Kerslake İnsan Hakları Destek Fonu'nu hayata geçireceğiz. Bu fon kapsamında Birleşmiş Milletler Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi temel alınarak bir başvuru sistemi oluşturulacak ve bağımsız bir Değerlendirme Kurulu yapılan başvuruları değerlendirecektir. Bu Kurul tarafından seçilen, hakları ihlal edilen ve ayrımcılığa maruz kalan başvuru sahiplerine yasal destek sağlanacak ve/veya geçici bir süre için maddi veya ayni yardım yapılacaktır. Proje Evi Kooperatifi olarak Celia'nın savunduğu değerlerini ve mirasını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.



Cenaze töreni 25 Şubat 2023 Cumartesi saat 12.00'de Fairspear Natural Burial Ground Mezarlığı'nda yapılacaktır. (Fairspear Rd, Leafield, Witney OX29 9NY, İngiltere https://g.co/kgs/vJDeME). Celia'nın 6 Şubat 2023’de yaşanan büyük deprem felaketinden haberdar olduğu ve büyük üzüntü duyduğunu söyleyen yakınları, anısına bağış yapmak isteyenlerin yardım kuruluşlarına destek olabileceklerini dile getirmişlerdir.

Celia'yı özleyeceğiz, içimizden biriydi, rahmet ve sevgiyle anıyoruz.

Proje Evi Kooperatifi

http://proje.info.tr


Not: Celia Hakkında Oxford Üniversitesi St Antony's College tarafından yayınlanan yazı için tıklayın (İngilizce) https://www.sant.ox.ac.uk/about/news/tribute-celia-kerslake

Detaylı Bilgi İçin:Levent Sayan, info@proje.info.tr

Comments


bottom of page